Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

5.11.13
0
Po strašidelnom zážitku s klasickým mydlom od Palmolive - kedy mi z dobiela vysušených lýtok trčali celé kusy kože, ktoré v horskom vetríku viali ako malé zástavky, a pri každom mojom pošúchaní sa okolo mňa vzniesli celé obláčiky malých bielych lupiniek (pre nezaujatého pozorovateľa, ktorý navyše celú vec musí pozorovať z veľkej diaľky, by sa to mohlo zdať ako taký filmový svetielkový obláčik okolo čarovnej víly, ale v skutočnosti to skôr vyzeralo rovnako odporne, ako keď si tučný ITčkár prehrabne husto lupinaté vlasy a na stôl sa znesie výbuch bielych lupín) - som sa rozhodla konať.


Nechcem robiť negatívnu reklamu, ani porovnávať či posudzovať. Ale malo to byť dokonca mydlo olivové. To mám za to, že po dlhom používaní mojich mydiel, a najnovšie aj super kamilkového „detského" mydielka z Arménska, som sa na výlete ulakomila na vlastné pohodlie, a z dôvodu znižovania váhy v batohu, som zabalila iba jedno mydlo, a to zrovna toto. A možno to mám ešte aj za to, že Jožimu furt strkám pod nos tie svoje výtvory, a on chudák, funguje ako nárazník prvého kontaktu. A potom si natruc kúpil henten Palmolive. Mňa skoro rozdraplo v obchode! Neveriacky pozorujúc ono mydlo na pokladničnom páse a s narastajúcou panikou ako sa nezadržateľne približovalo k pokladničnej hrane, odkiaľ je už len cesta cez čítačku kódov. Konfrontovaná so skalopevným odhodlaním svojho manžela som sa nezmohla ani na histerickú scénu. A tak zrazu ku všetkým mojim kokosovým, kamilkovým, ovseným, hroznovým, rozmarínovým a nechtíkovým, (áno, používam všetky naraz, takže mám v kúpeľni takú špeciálnu misku, kde sa pekne všetky po použití odkladajú a sušia, čo predpokladám nerví môjho muža do biela), pribudol svetlozelený votrelec.

Keď už sme pri tom, čo nerví môjho muža do nepríčetna, tak to je niečo iné. Je to používanie kuchynských mixérov a misiek na výrobu mydiel a krémov. Tak to ho vie doviesť za hranice únosnosti. Vtedy mi vytrhne ponorný mixér z ruky, krém nekrém, a so zarputilým výrazom odhodlaného vraha ho drhne v dreze. A potom ho s grandióznym pohybom postaví na miesto kam patrí a so znovunadobudnutým pocitom božského kľudu odíde. Dokonané.

Takže to iba k osvetleniu činu môjho muža, keď do našej domácnosti kúpil mydlo. Ale ono by to bolo aj na celý článok, ktorý by mal napísať on sám, pretože niečo s nadpisom „Ako som kúpil mydlo v obchode" sa NEDÁ vysvetliť jednou vetou.

No a za to všetko, za všetku moju dobrotu samozrejme, mi z večera do rána z toho obeleli nohy a začala som sa lieniť ako had. Príšerné! A dosť. Je treba konať. A tak na svet prišli dve novučičké nové mydielka, ktoré ja pre ich zloženie volám Liečivky. Jedno je nechtíkové a druhé kamilkové. Obe obsahujú silné výluhy z kvetu nechtíka alebo rumančeka kamilkového. Vďaka zvýšenému množstvu vody, musí potom mydielko zrieť približne týždeň, aby nadobudlo správnu tvrdosť, schopnosť mydliť a robiť penu, a patričnú váhu. Takto sa dosiahne v mydle akýsi nasýtený stav liečivých vlastností byliniek (čiže voda s určitým veľkým množstvom účinnej látky sa čiastočne vyparí a tým pádom ostane rovnaké množstvo látky v oveľa menšom množstve vody). Okrem liečivého výluhu sú v mydielku aj samotné bylinky, ktoré pôsobia peelingovo a masážne, a dodávajú mydlu jedinečný dizajn. V nechtíkovom mydielku je navyše špeciálny tzv. nechtíkový olej. Sú to v panenskom ľanovom oleji niekoľko týždňov vymacerované kvety nechtíka lekárskeho. Takže ak chcete dostať nechtíkovú bombu, nech sa páči sadnite si.

Myslím, že táto rada Liečiviek má svoju budúcnosť. A tú práve testujem na sebe v podobe pravidelného používania oboch mydiel. A zatiaľ je dobre, zatiaľ mi nohy nezbeleli.





PS: Tento článok nie je proti mydlám a výrobkom Palmolive. Verím, že pre neproblematickú pleť či pokožku, sú mydlá Palmolive vhodným a dobrým mydlom. Sama dokonca používam jeden druh tekutého.






0 komentárov:

Zverejnenie komentára